2 Kasım 2012 Cuma

Sinema: Bulut Atlası


Geçtiğimiz hafta vizyona giren "Bulut Atlası", çoğu sinema tutkunu için halihazırda aşina oldukları ve merakla bekledikleri bir filmi işaret ediyor. Bu merakın en büyük nedeni, filmin üç yönetmeni Andy Wachowski, Lana Wachowski ve Tom Tykwer'ın "Matrix" ve "Koş Lola Koş" filmlerinin ardındaki isimler olması. Haliyle "Matrix" ve "Koş Lola Koş"tan bahsedildiğinde aklımıza gelen paralel evren, eş zaman ve olasılık kavramlarının, Bulut Atlası'na dair oluşan en heyecan verici beklentilerden birkaçı olduğunu söylemek gerek. Ne de olsa her ikisi de kült mertebesine erişmiş bu önemli filmlerin yaratıcısı ve yönetmeni, güçlerini alelade bir yapım için birleştiriyor olamaz!

Geçmiş, şimdi, gelecek... Her şey birbiriyle bağlantılı.

Başrollerini Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving ve Jim Broadbent gibi usta isimlerin paylaştığı film, geçmiş, şimdi ve geleceğin birbiriyle ne denli bağlantılı olduğunu; farklı medeniyetlerin ve zaman dilimlerinin aynı olasılıklarda buluştuğunu gözler önüne seriyor. Eleştirmenlerden olumlu eleştiriler alan film, oluşturduğu büyük beklentinin hakkını sonuna dek veriyor. Filmin konusuna ise hiç değinmiyoruz, zira yaşamak üzere olduğunuz bu özel tecrübeyi mahvetmek istemeyiz. "Bulut Atlası" sezonun en iddialı filmlerinden bir tanesi, bizden söylemesi.



---

Yasal Uyarı Metni:

Masyon.com'a bu blogdaki yazıların tüm hakları Masyon'a aittir ve bu sayfaya aktif bağlantı sağlanmak kaydı ile kısmi olarak (yazının tamamı kullanılmadan) tekrar yayınlanabilir. Metnin kullanılması halinde bilgi@masyon.com adresine de bilgilendirme yapılması rica olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...