24 Temmuz 2012 Salı

BKM, 2012 İkinci Çeyrek Verilerini Açıkladı


Bankalararası Kart Merkezi, 2012 ikinci çeyrek e-ticaret işlemleri verilerini açıkladı. Sanal Pos ile yapılan tüm satışları kapsayan bu çalışmada öne çıkan hususlar çok kısaca aşağıda belirtildiği gibidir.

  • 2012 ikinci çeyrekte yerli kartlarla yurtiçinde 6.59 milyar TL, yurtdışında 396 milyon TL hacminde işlem yapılmış. Yerli ve yabancı kartların yurtiçi ve yurtdışı toplam işlem hacmi ise 7.3 milyar TL olarak gerçekleşmiş. Yerli kartların yurtdışı işlem hacminde artış söz konusu.
  • 2011’in aynı dönemine göre %40.5’lik büyüme sağlanmış
  • 2012 ikinci çeyrekte internetten yapılan işlem başı tutar ise 194 TL’ye ulaşmış (2011 ikinci çeyrek tutarı 183 TL).
  • 2012 ikinci çeyrekte yerli kartlar ile yurtiçinde 35.9 milyon, yurtdışında da 3.9 milyon adetlik işlem yapılmış.
Detaylı bilgi için--http://goo.gl/18nYp

Gördüğünüz üzere, e-ticaret müthiş bir artış eğiliminde. Bu, 2012 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni TCK ile daha da artacak; çünkü neredeyse tüm şirketlerin web sitesi kurma zorunluluğu var ve sağda solda gördüğümüz tüm bilgisayarcılar vs e-ticaret sitesi kuracaklar.

VE

"en ucuzu biziz", "daha ucuzu yok" vb neredeyse tüm e-ticaret siteleri tarafından kullanılan bu sloganlar hergeçen gün gerçekten uzak, sadece "iddia" içerecek şekilde karşımıza çıkacak ve "güvenilir site" ve "ucuz" site arayışları artacak.

AMA

"indirim her zaman dostumuz" :) ve "daha ucuzu varken neden pahalıya alalım değil mi" :) Dolayısıyla da, gerçek fırsattan haberdar olmak, aradığımız ürünü satan güvenilir internet siteleri arasında en ucuzunu bulmak çok önemli değil mi sizce de? 

Fırsatların fırsatı masyon.com'da

Evet, 2 tane temel kavramımız var: 1) güvenilir site, 2) fırsat

Güvenli alışveriş kriterlerini yerine getiren (sanal pos, güvenlik sertifikası, sicil, ürün kalitesi…vb) siteleri tarayarak, gerçek fırsatları araştıran, bulan ve yayınlayan masyon.com tam bize göre. Sitenin "fırsat" kelimesinden anladığı öyle 3 kuruşluk indirimler değil; eğer, bir ürünün en ucuza satıldığı site ile ikinci en ucuza satıldığı site arasında ciddi bir fiyat farkı yoksa sitede yayınlanmıyor. Yani, "aman bu da çok büyük bir fırsat" diyip de kimseyi yanlış yönlendirmiyoruz.

masyon.com, bunları bir de derecelendiriyor. Örneğin, bebek beslenme ile alakalı en ucuz ürünün fiyatı ile bu fiyata en yakın fiyatlı site arasındaki fiyatsal fark %5 ise 1. derece fırsat olabiliyorken, fark %20 olduğunda 3. derece fırsat olmaktadır.

Özetle, masyon.com sayesinde; onlarca site gezmeden, keyifli, kolay, rahat ve avantajlı alışveriş imkânına kavuşuyoruz.  Üstelik, normalde bilmediğimiz, takip etmediğimiz sitelerin fırsatlarını da kaçırmamış oluyoruz, bu çok önemli bir detay.


En ucuza birşeyler almak istiyorsanız, araştırıyorsanız, yapmanız gereken masyon.com‘a üye olup yüzlerce e-ticaret sitesinde yayınlanan ürünleri veya sadece belli bir kategoriyi takip etmek… Ayrıca, sitenin e-bültenine kayıt olarak ve siteyi sosyal ağlarda takip ederek de gerçek fırsatlardan anında haberdar olabilirsiniz…
  • www.masyon.com
  • www.facebook.com/masyoncom
  • www.twitter.com/masyoncom
  • www.plus.google.com/u/0/104445720150298240655
Herkese avantajlı, fırsat dolu alışverişler ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...