16 Ağustos 2012 Perşembe

Tüketici Kanununda Değişiklikler

İşte bu güzel haber J

Bakan tarafaından taslak kanun henüz tam olarak açıklanmamış; ancak ulaşılan bazı detaylar var.

Mevcut kanunda, ayıplı malın iade süresi 30 gün idi. Bu, yeni kanunda 6 aya çıkartılmış. Yani, 6 ay içerisinde satın aldığınız üründe herhangi bir sorun meydana gelirse; bu, alındığı anda varmış gibi kabul edilecektir ve tüketici de onarım veya yeni ürün alma haklarından birini tercih edebilecektir.

Dikkat çekici bir değişiklik de garanti belgesinde yapılmış. Ürünle birlikte bundan sonra garanti belgesi değil de, “tüketici hakları belgesi” olarak adlandırılacakmış ve bu belgenin bir yüzünde tüketicinin kanundan kaynaklanan hakları yazılı olacakmış. Aklımıza hemen bir soru takıldı: “Acaba, burada hangi maddelerin yazılı olacağına da bakanlık mı karar verecek?”

Son günlerde çokça gündeme gelen hakem heyetlerinin bağlayıcı karar alma üst limiti 1161.67 TL’den 2000 TL’ye çıkartılacakmış. 3000 TL'ye LED TV alanlar, problemlerini nasıl çözüyorlar acaba?

Kültürel mal veya hizmetler dışında başka bir mal veya hizmet promosyon olarak verilemeyecekmiş. Acaba, bazı e-ticaret sitelerinin yaptığı, “bu ürünü alana, 6 tane x ürünü hediye” gibi şeyler de bu çerçevede düşünülecek mi bilemiyoruz.

Gerçeği yansıtmayan indirimli satış kampanyalarına sınırlama getirileceği yazılmış. Bu, nasıl takip edilecektir, tüketicinin buradak etkisi ne olacaktır, e-ticaret sitelerinin buradaki konumu ne olacaktır vs bilemiyoruz; ancak bildiğimiz birşey var ki, masyon.com olarak, daima en ucuzu sizler için araştırıyoruz. Yani, masyon.com kullanıcıları, asla gerçeği yansıtmayan bir fırsat ile karşılaşmıyorlar.

Tüketicilerin haklarını araması kolaylaştırılacakmış.

Evet, detayları biz de merak ediyoruz.

---
Bugünün gerçek fırsatları neymiş göz atmak isterseniz Masyon'u ziyaret edin. Tıkla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...