28 Ağustos 2012 Salı

El Emeği Göz Nuru Fırsatlar


Nasreddin Hoca birgün pazarda 10 akçeye aldığı 10 odunu, 9 akçeye satıyormuş. Etraftan sormuşlar: "Hocam bu ne iştir hiç böyle ticaret olur mu?". Hoca gayet sakin cevaplamış: "Olsun. Önemli olan işi nasıl yaptığın değil, insanların seni iş yaparken görmesidir."

Bu fıkra, internette dolaşırken dikkatimi çekti. Hassasiyet noktalarımdan biri ile alakalı olunca da ufak bir uyarlama yaptım hemen :)

Evet, bu fıkra bana e-ticaret sitelerinin

  • daha ucuzu yok
  • en ucuzu biziz
  • en iyi fırsatlar burada

gibi iddialarını hatırlattı. Tam da bu noktada, masyon.com’dan bahseden bir bloggerın cümlesi aklıma geldi, aynen kullanıyorum: "Malum, ‘en ucuzu biziz’ sloganı özellikle teknoloji perakendecisi zincir mağazalar tarafından o kadar çok kullanılır oldu ki, bu iddiaları gerçekten karşılaştırılır görmek güzel olacak!". 

Evet, çok söze gerek yok… Mağazalar, bu gibi iddiaları her zaman kullanacaklar ve alışveriş sevenleri bombardımana tutmaya devam edeceklerdir. Masyon.com sitesi de fırsatları* araştırmaya devam edecektir.

Filtrelenmiş, el emeği göz nuru fırsatlardan günlük olarak haberdar olmak isteyenleri böyle alabiliriz: http://www.masyon.com/signup.php

Burası da uygundur ;) http://www.facebook.com/masyoncom

---
* masyon.com’un ‘fırsat’ kelimesinden anladığı 3 kuruşluk indirimler değildir. Eğer, bir ürünün en ucuza satıldığı site ile ikinci en ucuza satıldığı site arasında ciddi bir fiyat farkı yoksa masyon.com’da yayınlanmamaktadır. Yani, ‘aman bu da çok büyük bir fırsat’ diyip de kimseyi yanlış yönlendirmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...