5 Aralık 2012 Çarşamba

Galaxy S3 Mini, Normal S3'ün Mini'si mi?


Samsung Galaxy S3 Mini, Galaxy S3'ün küçültülmüş hali mi? Mini olayına eğer sadece ebatsal olarak bakıyorsanız farklı bir cevap, nano teknolojideki gibi (ufalma ile işlevsellik açısından) bakıyorsanız başka cevap alacaksınız.

Aslına bakılırsa, 4" boyutundaki ekran, cebinde phablet taşımayan kişiler için hayli fonksiyonel. Dolayısıyla da kalite olarak orta segmente yer alan S3 Mini’nin hitap ettiği kitle hayli geniş ve paranın karşılığı değil gibi.  Elbette S3 kötü bir telefon değil; ama tavsiye edilen 999 TL'lik fiyat biraz fazla.

Galaxy S3 Mini Özellikleri
  • 4” 16M Super AMOLED kapasitif, 480x800 pixel çözünürlüğe sahip ekran (pixel yoğunluğu yaklaşık 233, S3’teki pixel yoğunluğu yaklaşık 306 idi), Gorilla Glass korumalı.
  • Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi yüklüdür.
  • İşlemci: 1 GHz dual-core Cortex-A9
  • Grafik işlemci birimi: Mali-400 MP
  • RAM: 1GB
  • Ağırlık: 111.5 gr (S3 133 gr)
  • 5 MP otofokus ve LED flaş özellikli kamera
  • 720p video kaydı @30fps (S3’te 1080 p @30fps)
  • HTML 5 desteklidir.
  • Batarya kapasitesi: 1500 mAh (S3’ünki 2100 mAh)
  • MicroSD slot girişe sahip (hafıza, 32 GB’ye kadar artırılabilmektedir)

Performans Karşılaştırması

Galaxy S3 Mini Exynos chipset ya da Snapdragon S4 kullanmıyor. Bunların yerine, NovaThor U8500 chipset kullanıyor. Eski CPU tasarımı ve göreli olarak düşük MHz değeri telefonun performansını düşürmüş.

S3 Mini’nin, Single-thread performansını gösteren Benchmark Pi’ye göre diğer telefonlarla kıyaslandığında Galaxy S2’nin de altında performans sergilediği görülmektedir. Aynı şekilde, Quadrant kıyaslamasında da Galaxy S2’nin altındadır.

Grafik işlemcisine bakıldığında, denebilir ki, gelişmiş 3D oyunlarda S3 Mini iyi bir performans veremeyebilir. 720p’yi render edecek enerji telefonda yok.

Javascript ve diğer tarayıcı testlerinde de S3 Mini Galaxy S2’nin gerisinde kalıyor.

Samsung Galaxy S3 Mini Batarya Testi

3G şebekede 6 saat 22 dakika süreli yapılan bir telefon görüşmesinde telefonun bataryası tamamen sıfırlanmaktadır (S3 ile 10 saat 22 dakika konuşulabilmektedir). Telefonun şarjı, webde gezinirken de 7 saat 38 dakika, video izlerken de 7 saat 46 dakika gitmektedir.

Sadece webde gezinme açısından, Mini S3, normal S3’e göre daha fazla dayanmaktadır.

Nereden satın alınabilir:

Maalesef kriterlerimize uygun Galaxy S3 Mini fırsatı bulamadık; ama eğer Bonus Card kullanıcısı iseniz, 6 takside Sanalreyonum internet sitesinden kargo ücretsiz olarak 917 TL'ye satın alabilirsiniz telefonu. Bu fiyat, Bonus'a 6 taksit yapan tüm diğer sitelerden en ucuz olanından (bizdeuygun.com) 30 TL daha ucuzdur. Telefonun  tasiye edilen satış fiyatı da zaten 999 TL. Peşin almayı düşünenlerdenseniz, birbirine fiyat olarak çok yakın ilk 6 site şu şekildedir: Kardelenmobile, Websibir, Sanalreyonum, Teknolojiankara, Aksarayiletisim, Bizdeuygun  (7. site ile 6. siteden -bizdeuygun- 30 TL daha pahalıdır).










---

Yasal Uyarı Metni:

Masyon.com'a bu blogdaki yazıların tüm hakları Masyon'a aittir ve bu sayfaya aktif bağlantı sağlanmak kaydı ile kısmi olarak (yazının tamamı kullanılmadan) tekrar yayınlanabilir. Metnin kullanılması halinde bilgi@masyon.com adresine de bilgilendirme yapılması rica olunur.

Bu inceleme, gsmarena.com sitesinde yayınlanan yazıların kısmi çevirisidir. Orijinal yazıya http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii_mini-review-857.php bağlantısından erişilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...