16 Kasım 2012 Cuma

.TC Uzantılı Domain Tescili ve Bayilerin Kayıt Fiyatları

1997'de AdamsNames'e tahsis edilen .tc domainleri, şirketin Türk girişimcilerin ortaklığında kurulan şirket tarafından satın aınmasıyla Türkiye'de yapılanmaya başlamasını müteakip Türkiye pazarına sunulmuştur.

5 - 28 Kasım tarihleri arasında marka sahipleri tarafından domain tescili yapılabilecektir (başvuru için son saat TSİ ile 24 Kasım 24.00).

Dünya genelinde 4 Aralık'ta kayda açılacak olan .tc domainleri bilindiği üzere daha Turks and Caicos Islands tarafından kullanıyordu, bu yüzden de daha önce kayıt altına alınmış domainler, ilerleyen süreçte yenilenmediği sürece, Türk markalar/kullanıcılar tarafından yine alınamayacaktır.

Aradığınız domain boşta mı değil mi diye http://www.tc/alan-adi-sorgulama bağlantısını kullanmanız gereklidir, domainregister.com gibi siteleri kullandığınız durumda, normalde boşta olan domaini de register edilmiş olarak görebilirsiniz (bu sorun 8 Ağustos'ta sistem transferi gerçekleşmiş olmasına rağmen, bazı sitelerin bunu ayarlamamış olmasından kaynaklı olabilmektedir).

Evet, peki gelelim bu domainin tescil fiyatına. Tescil işlemi sadece 5 bayi üzerinden yapılabilmektedir şu anda. www.tc sitesinde .tc domain kayıt ücreti 578.2 TL (490 TL+KDV) olarak belirtilmiş; ama ücret bayiden bayiye farklılık göstermektedir.

Ve garip şekilde burada dikkate değer fiyat farklılığı söz konusu. Bunu da sizler için araştırdık, tıklayınız: http://www.masyon.com/detail/1353055732/tc-Domaini-Tescili--.html

.tc domaini


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...