22 Ekim 2012 Pazartesi

App Dünyası: Haritaların Savaşı


Apple'ın son iOS 6 güncellemesinin büyük ses getirdiği aşikar; gelen eleştirilerin çoğunlukla negatif olmasının nedenlerinden biriyse kullanıcıların halihazırda alıştıkları bazı stabil uygulamaların ya kaybolması (acı ama gerçek; YouTube artık indirilebilen bir aplikasyon), ya da köklü değişikliklere uğraması. Önceki sürümlerde Google Maps desteğiyle çalışan harita uygulaması, artık Apple Maps olarak kullanıcılarıyla buluşuyor. Arayüz ilk bakışta çok farklı gözükmese de altyapısı değişen uygulamada, kullanım konforunu düşürmesi fazlaca olası bazı farklılıklar yok değil.


Kullanıcıların bu yorumlarını dikkate alan uygulama üreticileri, hayatı kolaylaştıracak bir navigasyon aplikasyonu olan Quick Route'u henüz yayınladı. Uygulamanın derinliklerine dalmadan belirtelim; Quick Route'un fiyatı 4.99$; bir diğer deyişle yeni sürümle birlikte doğrudan gelen ve bedava bir uygulama olan Apple Maps ile savaşında 1-0 yenik. Ancak onu öne çıkaran sayısız özelliği mevcut. Şüphesiz bunun ilki; uygulamanın Google Places tabanıyla çalışıyor olması -bu da hata payının daha aza indiği sonuçlarla karşılaşmak demek. Yolculuğunuzun başlangıç ve bitiş noktalarını belirlemek fazlaca kolay; sunduğu rota olanakları ise bisiklet, yürüyüş, toplu taşıma ve özel araçlar olarak sıralanıyor. Uygulamanın dili ise alıştığımız -daha doğrusu Google'ın bizi yıllarca alıştırdığı gibi; sade ve net. Eğer siz de Apple Maps ile amansız bir savaş halindeyseniz istikamet App Store; Quick Route'un hayatınızı adı gibi hızlıca kolaylaştıracağına emin olabilirsiniz!

---

Yasal Uyarı Metni:
Masyon.com'a bu blogdaki yazıların tüm hakları Masyon'a aittir ve bu sayfaya aktif bağlantı sağlanmak kaydı ile kısmi olarak (yazının tamamı kullanılmadan) tekrar yayınlanabilir. Metnin kullanılması halinde bilgi@masyon.com adresine de bilgilendirme yapılması rica olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...